Зберігання рибальських снастей: вибираємо коробку для риболовлі

03.04.2023

Рибалка — неймовірно захоплююче заняття, яке обожнюють не тільки чоловіки, а й жінки різного віку від малого до великого. Збираючись у похід за рибою, у захоплених людей, з'являється дилема: чи вистачить однієї коробки для риболовлі або можливо придбати кілька боксів для снастей.

У звичайному ящику є вільний простір, але дуже мало відділень, де вдалося б окремо вкласти кожну снасть, не перемішуючи кілька різновидів одночасно. Адже це питання не лише естетики, а ще й практичності. Снасті, звалені в купу, можуть заплутатися, пошкодити один одного, стати непридатними.

Як досвідченому, так і новоспеченому рибалці не завадить розібратися з питанням правильного зберігання рибальських снастей, особливостями конструкції органайзерів:

  • для воблерів;
  • блесен;
  • джиг-головок;
  • інших видів.

Де і як зберігати снасті

Оптимально — коробки для снастей, створені на основі високотехнологічного полімеру. Вони виготовляються з якісного матеріалу. ПВХ бокси довговічні, практичні, пило- та вологозахищені. Коробки не сприйнятливі до механічних пошкоджень. Після натискання на корпус поверхня відновлюється, повертаючи колишню форму.

Коробка для снастей для риболовлі

Такі бокси продаються у різних формах, розмірах. Вони мають різне наповнення. Асортимент дозволяє вибрати оптимальний розмір для певних потреб конкретного рибалки. Головне — зрозуміти, скільки і які моделі передбачається зберегти у боксі. Після цього можна вирушати в інтернет-магазин і робити вибір відповідної моделі.

Особливості коробочок для воблерів

Пластикова коробочка для снастей надійно захищає оснащення від вологи, бруду, пилу. Снасті розсортовані за окремими осередками. Це дуже важливо. Особливо для силіконових та гумових приманок. Моделі не злипаються один з одним, тому мають більший термін служби.

Сучасна коробочка для блесен також дозволяє зберігати елементи окремо, щоб вони не чіплялися один за одного. А зберігання навалкою не стало б причиною поломки. Тобто пластикові коробки допомагають зберігати снасті десятиліттями.

При необхідності пластикова коробка для риболовлі легко чиститься, миється від будь-якого виду забруднення. Зазвичай достатньо протерти блок мокрою ганчіркою, промити водою з-під крана, щоб очистити бокс від плям. В окремих випадках можна помити коробку з милом, після висушити та використовувати за прямим призначенням.

Бокси оснащені осередками різних розмірів. Наповнення потрібно вибирати під себе, розуміючи, які снасті доведеться зберігати. Невеликі коробки легко поміщаються у рюкзак. Великі можна покласти лише у габаритну сумку, багажник.

Полімерні кейси прості у перенесенні, оскільки пластик відрізняється невеликою вагою. Крім того, вони не мають гострих:

  • кутів,
  • країв,
  • виступів.

Це дозволяє уникнути травмування, пошкоджень у процесі перевезення. В окремих моделей прозорі кришки. Це чудова нагода, не відкриваючи бокс, зрозуміти, що знаходиться всередині. Прозорі кришки суттєво скорочують термін пошуку снасті, роблять зберігання зручним та правильним.

Як вибрати коробку для блесен

Зазвичай такі ємності мають невеликий розмір. Вони виглядають як пластикові контейнери, які розбиті на відділення з м'яким поролоном. На вигляд вони нагадують харчові контейнери, призначені для перенесення їжі. Головний плюс коробочок — це компактний зовнішній вигляд. При перенесенні кейси займають мало місця.

Особливості коробок для приманок

Полімерні коробки для силіконових приманок допомагають упорядкувати зберігання снастей для риболовлі. Кожна снасть укладається в окрему комірку, не стикаючись з іншою подібною моделлю. Це забезпечує:

  • цілісність;
  • безпеку;
  • довговічність експлуатації снастей.

Бокси для приманок виготовляють односторонніми, двосторонніми. У двосторонній моделі міститься вдвічі більше приманок. По суті це двоярусний контейнер, кожна сторона якого відкривається окремо. У таких боксах багато осередків. Кейси оснащуються стаціонарними та мобільними перегородками. Другий варіант зручніший, тому що у будь-який момент вміст боксу можна переналаштувати, змінивши розмір комірок. У деяких випадках при неакуратному поводженні, перегородки можуть випадати, тому стаціонарні перегородки виявляються надійнішими.

Коробочка для снастей

Рибалкам-професіоналам до вподоби габаритні ящики, куди можна розкласти снасті для спінінгового та джигового лову. Сюди поміститься кількадесят:

  • воблерів,
  • блесен,
  • гачків,
  • поплавків.

Місткі органайзери мають висувні полички, багаторівневі системи зберігання. Це функціональні вироби, які містять все необхідне, що може знадобитися на риболовлі.

Яка має бути коробка для гачків

Підбираючи органайзер для снастей, не забудьте, що для гачків може знадобитися окремий кейс. Такі пристрої для риболовлі потрібно зберігати акуратно, окремо один від одного. У жодному разі не можна перемішувати їх, зберігати навалкою в одному осередку загального пластикового боксу, де також складуються:

  • воблери;
  • силіконові приманки;
  • багато іншого.

Це має бути невеликий бокс для снастей, заповнений поролоновим або пінопластовим наповнювачем. Гачки викладаються по горизонталі на однаковій відстані один від одного, чіпляючись вістрям за м'який наповнювач. Таким чином, їх добре видно, вони не чіпляються один за одного, зберігаються довго.

Особливі моделі боксів, виготовлені з пластику, мають спеціальні прорізи в поролоні або невеликі порожнисті втулки, за які чіпляються гачки. Це найзручніший спосіб зберігання, який забезпечує комфорт як при розміщенні, так і на риболовлі.

Підбираючи відповідний контейнер для балансирів, блесен, інших рибальських дрібниць, розгляньте всі представлені варіанти. В асортименті є як невеликі, так і габаритні кейси, з прозорими і матовими кришками. Такі пристрої забезпечать не тільки захист для снастей, але й ідеальний порядок, в якому легко розібратися, якщо потрібно терміново знайти якусь снасть.

Коробка для риболовлі – це важлива частина інвентарю кожного рибалки. Вона є спеціальним контейнером, в якому можна зберігати і транспортувати снасті, приманки та інші необхідні аксесуари. Коробочки для риболовлі можуть бути різного розміру, форми, матеріалу та функціональності. Коробка для снастей допоможе зберегти порядок в інвентарі, полегшить транспортування та спростить підготовку до риболовлі.