ФІОЛЕТОВИЙ FISHBALL

18.06.2020

Гранований Fishball- це вдосконалений груз чебурашка, який має форму, наближену до сферичної. На його польотні якості велику кількість граней не впливають, тому летить гранований Fishball як чебурашка, далеко.

Навіщо потрібна колірна диференціація рибальських грузів?

Риба здатна розрізняти різні кольори і відтінки не гірше, а деякі види навіть краще людини. Через різні умови проживання та інші умови різні види риб розрізняють кольори по різному. Форель або харіус відмінно розрізняють кольори і відтінки. Адже їх середовище проживання - чисті гірські річки. Щука і окунь теж непогано визначають колір. А ось сом і минь - гірше. Судак - взагалі володіє унікальним зором, в сітківці у нього знаходиться світловідбиваючий пігмент - гуанін, що робить його зір в кілька разів більш чутливим.

Але в цілому риба добре розрізняє кольори.

Як виглядають кольорові грузки під водою?

Вся справа в тому, що кольори під водою на глибині, і кольору які ми бачимо - не одне і теж. У воді різко падає освітленість і це середовище сильно розсіює енергію світлових хвиль, тому з зануренням різні кольори буду все гірше і гірше помітні.

Випромінювання з більшою довжиною хвилі (червоний, оранжевий, жовтий) мають меншу енергію, тому відбита від їх поверхні хвиля швидше згасає в воді. І навпаки, на глибині, в заростях, куди сонячні промені проходять набагато гірше, фіолетовий, синій кольори помітні набагато краще. Короткі хвилі менше розсіюються в товщі води, тому навіть чорний колір буде краще помітний у воді в практично будь-яких умовах.

Але! У яскраву погоду при прозорій воді можуть краще працювати вже Fishball від DS яскравих, світлих тонів - салатових і рожевих На це дуже сильно впливає сонячна активність і прозорість води.

Як впливає забарвлення грузів на екологію?

Звичайне свинцеве грузило при взаємодії з водою утворює Pb2O - оксид свинцю. Виглядає це як товста плівка брудно-сірого кольору, при подальшій взаємодії з агресивним середовищем, в даному випадку, з водою, перетворюється в біло-сіру кашу з неприємним запахом. У цих випадках не допомагають навіть смакові добавки (атрактанти), що входять до складу силіконових приманок.
Тому більшість рибальських грузил від DS Дніпро-Свинець пофарбовані в різні кольори, що запобігає реакції окислення, виключаючи взаємодію свинцю з навколишнім середовищем.

Як впливає колір грузка на клювання?

Відповідь неоднозначна. Можна знайти на форумах купу позитивних відгуків про те, як при виборі того, чи іншого кольору грузил раптом починалося сумашедше клювання, хоча до цього просто «нічого».

Застосовуючи колірну диференціацію рибальських грузів, ви робите їх більш контрастними і помітними. З цим, напевно, складно не погодиться.

У деяких випадках, грузило може виглядати в донних шарах води більше помітне, ніж сама приманка.

Крім всіх позитивних характеристик звичайної чебурашки межі Fishball в товщі води викликають гру світла і відблиски, що природно приваблює хижака на великій відстані, викликаючи у нього цікавість і атакуючий маневр.